Posted by admin on Lis - 7 - 2013 under Nezařazené
Ingredients
Cuisine: Cooking time: 60min mins Serving: 6 people

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO – 3 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškového cukru, 250 g masla / hera,palmarín /, 1 vajce, 2 ks vanilkový cukor, 1 ks prášok do pečiva, 2 PL kyslej smotany / hustý jogurt /, štipka soli PLNKA – 4-5 menších jabĺčok, mletá škorica Na posypanie práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla na inej stránke ,dnes som ho vyskúšala, suroviny mierne upravila, lebo som nemala toľko vajíčok a taštičky sú skvelé aj takto. Vkladám ho sem ako inšpiráciu aj pre vás.
Taštičky sú chutné a aj pomerne rýchlo hotové. Hrnček som použila 240 ml.
Dopredu som si očistila 5 menších jabĺk, rozdelila na štvrťky a ešte každú stvrťku na ďalšie 4 plátky.
Všetky suroviny na cesto spolu spracujeme, malo by byť hladké, nie veľmi lepivé. Podľa potreby buď ešte pridajte múku, alebo kyslú smotanu. A odložíme na 30 minút do chadničky odpočinúť.
Na pomúčenej doske rozváľkame cesto na hrúbku 2-3 mm, priebežne podsypávať múkou, aby sa nám veľmi nelepilo, vykrajujem kolieska, u mňa priemer 7,5 cm . Na polovicu kolieska položiť plátok jablka, posypať podľa chuti mletou škoricou a preložiť, nie pritláčať.
Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Piekla som v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 15 minút do ružova. Ešte teplé posypať práškovým cukrom.
Z tejto dávky mi vyšlo 66 kusov taštičiek.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vyšlo mi na dva plechy a ešte troška na tretí . Dokopy 66 kusov.
Dobrú chuť ….
Túto foto vkladám mimo receptu, len ako inšpiráciu na rýchlovky z lístkového cesta, keď sa ohlási nečakaná návšteva …. lístkové cesto, jablká, lekvár , hnedý cukor…
A ešte druhá foto na inšpiráciu …. lístkové cesto, jablká, lekvár , mletá škorica, hnedý cukor …
Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Chrumkavá pizza

Posted on Lis - 7 - 2013

0 Comment

Pizza ako z pizzerie

Posted on Lis - 7 - 2013

0 Comment

Jablkové taštičky

Posted on Lis - 7 - 2013

0 Comment

Kinder mliečny rez

Posted on Zář - 28 - 2013

0 Comment

Recent posts