
Ako na to:
Spodný plát pozostáva zo 7 bielkov, ktoré ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Pridáme polievkovú lyžicu oleja, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 7 postrúhaných okrúhlych piškót, 6 polievkových lyžíc práškového cukru a 1/2 prášku do pečiva. Vyliala som na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Povrch som posypala nasekanými vlašskými orechmi – asi 5 hrstí, nešetrila som. Upečieme v rúre na 180°C do zlatista.
Chviľu potom, ako mi zavoňali upečené orechy, som ho vypla a vybrala vychladiť.
Na tento plát natriete Nutelu. Minula som necelé 400 g balenie.
V hrnci varíte hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru (stačí aj menej) a 1/2 litra mlieka.
Ešte za horúca rozdelíte na 2 polovice, pričom do jednej primiešate 100 g čokoládu na varenie a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojite so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla).
Takže na Nutelu príde vanilkový bledý krém. Na tento krém ukladáme BeBe keksy, krátko ich máčame v studenom mlieku tak, aby namočená strana prišla na vrch.
Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále. Posledné poschodie tvorí ušľahaná šlahačková smotana + stužovač. Na vrch postrúhame kúsok tmavej čokolády a šup s ním do chladničky, najlepšie na noc.