Posted by admin on Zář - 28 - 2013 under Nezařazené
Ingredients
Spodný plát: 7 bielkov štipka soli 1 PL oleja 2 PL hl. múky 7 postrúhaných piškót 6 PL práškového cukru 1/2 PDP 200 g nasekaných orechov 400 g Nutely Hustý puding: 7 žĺtkov 1 vanilkový puding 3 PL polohrub. múky 250 g kryšt. cukru 1/2 l mlieka čokoláda na varenie, 1 vanilka 250 g maslo 2 bal. Bebe keksy 2 šľahačky stužovač 2 ks
Cuisine: Cooking time: 135 mins Serving: 4 people

Ako na to:

Spodný plát pozostáva zo 7 bielkov, ktoré ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Pridáme polievkovú lyžicu oleja, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 7 postrúhaných okrúhlych piškót, 6 polievkových lyžíc práškového cukru a 1/2 prášku do pečiva. Vyliala som na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Povrch som posypala nasekanými vlašskými orechmi – asi 5 hrstí, nešetrila som. Upečieme v rúre na 180°C do zlatista.
Chviľu potom, ako mi zavoňali upečené orechy, som ho vypla a vybrala vychladiť.

Na tento plát natriete Nutelu. Minula som necelé 400 g balenie.

V hrnci varíte hustý puding, ktorý pozostáva zo: 7 žĺtkov, 1 vanilkový puding, 3 lyžice polohrubej múky, 250 g kryštálového cukru (stačí aj menej) a 1/2 litra mlieka.
Ešte za horúca rozdelíte na 2 polovice, pričom do jednej primiešate 100 g čokoládu na varenie a do druhej 1 vanilkový cukor. Po vychladnutí každý krém zvlášť spojite so zmäknutým maslom (1 maslo na 2 časti = 125 g a 125 g masla).
Takže na Nutelu príde vanilkový bledý krém. Na tento krém ukladáme BeBe keksy, krátko ich máčame v studenom mlieku tak, aby namočená strana prišla na vrch.

Na keksové poschodie príde tmavý krém a blížime sa do finále. Posledné poschodie tvorí ušľahaná šlahačková smotana + stužovač. Na vrch postrúhame kúsok tmavej čokolády a šup s ním do chladničky, najlepšie na noc.

Meal: Food type:

Leave a Reply


Recent Recipes

Chrumkavá pizza

Posted on Lis - 7 - 2013

0 Comment

Pizza ako z pizzerie

Posted on Lis - 7 - 2013

0 Comment

Jablkové taštičky

Posted on Lis - 7 - 2013

0 Comment

Kinder mliečny rez

Posted on Zář - 28 - 2013

0 Comment

Recent posts